WERKEN BIJ DE KINDER- EN JONGERENRECHTSWINKEL

WERKEN BIJ DE KINDER- EN JONGERENRECHTSWINKEL

Studeer jij rechten en wil jij naast je studie ervaring opdoen in de praktijk? En lijkt het jou interessant om met jongeren te werken? Dan is de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag misschien iets voor jou.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel geeft gratis juridisch advies en rechtshulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar op ons spreekuur of via telefoon, mail, WhatsApp of Facebook. Ook geven we gastlessen op basisscholen en organiseren wij elk jaar diverse projecten, waaronder het Haags Kinderrechtendebat.

We zijn op zoek naar een gemotiveerde student die zich actief met het recht en kinderrechten wil bezighouden. Een goede samenwerking met collega’s en het zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie is hierbij erg belangrijk. De juridisch adviseurs houden juridische spreekuren, adviseren cliënten, werken mee aan het genereren van bekendheid voor de KJRW en geven gastlessen en voorlichtingen.

Heeft dit jouw interesse gewekt om bij ons te komen werken als vrijwilliger en ben jij in het bezit van minimaal een Propedeuse Rechtsgeleerdheid? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar: info@gratisrechtshulp.nl

 

Of bent u gestopt met werken en wilt u de in uw arbeidzame leven opgedane juridische ervaring en uw netwerk graag delen als vrijwilliger binnen onze organisatie? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag!

Lees hier waarom onze juridisch adviseurs bij ons werken:

 

Maarten

Mijn naam is Maarten, ik ben 25 jaar oud en studeer rechten aan de Universiteit Leiden. Ik zit momenteel in de afrondingsfase van de master Straf(proces)recht en de master Staats & Bestuursrecht. Het is ondertussen ruim 2,5 jaar geleden dat ik ben begonnen als medewerker bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag. Ik wilde mijn juridische kennis in de praktijk brengen en daarnaast iets betekenen voor jongeren met (juridische) problemen. Oorspronkelijk was ik van plan maximaal een jaar bij de KJRW te blijven maar uiteindelijk ben ik veel langer blijven hangen. De reden hiervoor zijn alle mooie dingen die je bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel kan doen.  

 

In de eerste plaats ben je zeer juridisch bezig door alle binnengekomen vragen tot de bodem uit te zoeken, en dit vervolgens te bespreken met een van onze juridisch specialisten. Dit biedt een bijzondere manier om een kijkje te nemen in de 'juridische keuken', waarbij je een hoop juridische kennis (en wellicht contacten) kunt opdoen.  

 

In de tweede plaats heeft het juridisch adviseurschap bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel een wat meer sociaal aspect. De problemen waar jongeren mee kampen en over vertellen in een gesprek kunnen soms heel heftig zijn. Ze hebben een ingrijpend probleem, waar ze juridische hulp bij willen. Het geeft dan ook voldoening om jongeren, die deze hulp willen en nodig hebben, te kunnen helpen. Het is fijn op deze manier iets te kunnen betekenen voor deze jongeren. 

 

Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel is het (gelukkig) niet alleen maar werken. Met een gezellig team van collega's worden met regelmaat ontspannende activiteiten ondernomen. Deze activiteiten zijn niet alleen erg gezellig maar bieden ook een goede kans om toekomstige juristen (de medewerkers) beter te leren kennen. 

 

Al met al, een zeer leerzame, belonende maar vooral leuke ervaring!